Tämän listan syntyhistoriasta

Vaikka olen radioamatöörinä enemmän rakentelija kuin workkija, olen tykästynyt ARRL:n DXCC:n tarjoamaan viitekehykseen. Se antaa puitteet oman workkimistuloksen mittaamiseen, tavoitteiden asettamiseen ja objektiiviseen vertailuun muiden harrastajien kesken, maailman laajuisesti. Haastetaso riittää vuosikymmenten ponnisteluun eivätkä säännöt muutu matkan varrella turhan tiuhaan. LoTW on vielä rationalisoinut prosessia oleellisesti.

Olen harrastanut DXCC-maitten keräilyä jo vuosikymmeniä. Nyt eläkevuosina siihen on vaan ollut enemmän aikaa. Kuittausten metsästys on tullut myös mukaan. Aloin ihan uteliaisuudesta pitää kirjaa OH-asemien DXCC-tuloksista poimimalla niitä ARRL:n julkaisemilta listoilta. Kun sitten kerran vein tulostetun listan OH1AJ kerholle, huomasin sen kiinnostavan kavereita kovasti. Vein taas päivitetyn listan seuraavalla kerralla ja niin siitä tuli jo tapa.

Nyt korona-aikana kerhon kokoukset keskeytettiin ja niinpä jatkoin listan jakelua verkossa. Sitten ajattelin, että ehkäpä lista kiinnostaisi myös muita OH-amatöörejä ja laitoin listan webbiosoitteen fin-ham:in jakeluun.

Toivon, että tämä lista lisäisi tietoisuutta ja sitä kautta kiinnostusta DXCC-Awardeja kohtaan.

16.12.2020
Pekka, OH1TV